top of page

Veiligheid en vrijheid

Oh wat is het toch grappig (achteraf dan je 😉) om te zien wat je onderbewuste allemaal doet om je veilig te houden. Ik besloot een tijdje terug tot betaling met waardebepaling achteraf.

Maar nog wel met een beschermingspal erop. Want ja, om mijn onkosten eruit te halen was het toch wel fijn om in elk geval de kostprijs te vragen.

"Wil je het niet liever helemaal open en vrij hebben?"

Een tijdje ging ik mee in de veiligheid. De stap hier naartoe was al zo groot, dus ik vond het eigenlijk wel even prima. Dat het veel gedoe was om uit te leggen en op de website dus ook niet in een paar woorden neergezet te worden, nam ik voor lief. Tot ik steeds meer begon te merken dat het begon te schuren. Maar voordat je echt zover komt dat je dan weer een volgende beslissing neemt, dan is er vaak iets van buitenaf voor nodig om te komen tot het punt dat je de veiligheid weer echt opzij zet om weer een laagje dieper te zakken in jezelf. Ik was blij met mijn soulsisters vorige week die de opening maakten en me vroegen: maar wil je dan niet alles vrij en open hebben? En ik voelde: ja, dat wil ik! Vertrouwen echt bij de klant leggen, geloven in mijn eigen waarde en mogen ontdekken wat geld voor iedereen op zich betekent. Want dat is waarom ik deze stap gezet heb. Ik wil niet bepalen wat jouw waarde van geld is. Ik wil niet bepalen wat ik voor jou waard ben. Ik weet dat jij die verantwoordelijkheid aan kan, omdat jij en ik gelijk zijn aan elkaar. Ik geloof dat jij het wel fijn vind om zelf per keer te bepalen wat het waard is. De ene keer is gewoon de andere niet en hoe mooi als je dat ook zo mag afrekenen bij elkaar. Ik ben zo klaar met de (business)coaches die vooraf een smak geld vragen en achteraf er alleen voor hebben gezorgd dat je eigenwaarde en je spaargeld geslonken zijn. Ik wil een wereld waarin je op avontuur mag en niet vooraf elk risico moet afwegen voordat je gegaan bent. Ik verlang naar een wereld waarin je al doende kunt leren, ook als je niet al het geld van de wereld hebt. Ga mee op reis, volg je verlangen en als ik je kan laten groeien en bloeien, dan voel ik dat ik daar een passende waardering voor ga ontvangen 🙏

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page